
Gecertificeerd
Er zijn verschillende organisaties die koffieteelt certificeren: UTZ, Rainforrest Alliance, Max Havelaar en Fair Trade zijn daarvan de bekendste. Elke organisatie stelt specifieke eisen aan de wijze waarom de koffie geteelt wordt. De koffiebonen in onze koffie is vaak door één van deze organisaties is gecertificeerd.

Fair Trade
Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Naast leefbare lonen en verantwoorde prijzen zijn goede arbeidsomstandigheden, uitsluiten van kinderarbeid en zorg voor het milieu ook speerpunten van de Fair Trade organisatie.

UTZ
UTZ staat voor duurzame landbouw en betere kansen voor boeren, hun gezinnen en onze planeet. Het UTZ-programma stelt landbouwers in staat om betere gewassen verbouwen, de arbeidsomstandigheden te verbeteren, meer inkomsten te genereren en betere kansen te creëren, terwijl ze beter voor het milieu te zorgen en de natuurlijke hulpbronnen van de aarde veiligstellen. Nu en in de toekomst. En dat smaakt een stuk beter.

Rainforrest Alliance
Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Het beschermt ecosystemen, mensen en dieren die van het regenwoud afhankelijk zijn. Het Rainforest Alliance keurmerk komt voor op bananen, tropische vruchten, chocolade, koffie en thee.

Max Havelaar
In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, in de volksmond ook bekend als het Max Havelaar keurmerk . Deze stichting controleert of Nederlandse marktpartijen voldoen aan de Fair Trade normen. Wie aan de normen voldoet, mag het Fairtrade en Max Havelaar keurmerk voeren.