Klimaatneutrale Koffie Drinken

CO2-Neutrale koffie

Er is duurzame koffie en er is CO2-neutrale koffie.

Bij duurzame koffie wordt in de hele keten verantwoord met mens en milieu omgegaan. Maar wat is dan CO2-neutrale koffie?

Bij CO2-neutrale koffie, of klimaatneutrale koffie, wordt de nadruk gelegd op het reduceren van de CO2-uitstoot tot nul. Er is echter wel groot verschil tussen klimaatneutrale koffie en 100% CO2-neutrale koffie van Melange d’Or.

Klimaatneutrale Koffie Cradle To Grave

100% CO2-Neutraal

Bij Melange d’Or hebben we ervoor gekozen om een 100% CO2-Neutrale koffie te produceren. Hiermee gaan we een stap verder dan gangbare CO2-neutrale koffie. De CO2-uitstoot is namelijk gecompenseerd van Cradle-to-Grave. Oftewel: Gedurende de hele keten inclusief de eindgebruiker!

Als u voor uw MVO-beleid of CO2-neutrale organisatie op zoek bent naar klimaatneutrale koffie, dan hoeft u bij aanschaf van de Melange d’Or Futuro Verde koffie verder geen CO2 te compenseren.

Klimaatneutrale Cooking Stoves

Gecertificeerd

De Climate Neutral Group uit Utrecht is de certificerende instantie die de Melange d’Or Futuro Verde koffie periodiek controleert en certificeert.

Met diverse projecten in Afrika zorgen wij ervoor dat de CO2-uitstoot wordt gecompenseert. Meer informatie kunt u lezen op de website voor CO2-Neutrale koffie.