Biologisch

Biologisch

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen biologische koffie (en thee) en gangbare koffie? Zit dat puur in de mannier hoe de plantages werken of heeft dat ook invloed op de kwaliteit?

Gezonder groeien

Bij de productie van normale koffie wordt kan er gebruik worden gemaakt van kunstmest, bij de productie van biologische koffie gebruikt men onder andere koemest en compost van bladeren. Biologische koffie dus op geen enkele manier in contact komt met chemische bestrijdingsmiddelen. Dit zorgt ervoor dat wij er ook niet aan bloot komen te staan.

Beter voor milieu

Omdat er tijdens het productieproces en verwerking van de koffie geen chemicaliën worden gebruikt, is kiezen voor biologische koffie ook nog eens beter voor het milieu.

Tijd = Kwaliteit

De productie van biologische koffie is een arbeidsintensiever proces dan gewone koffie. De groei wordt niet versneld door allerlei ingrepen maar de natuur wordt ondersteund in zijn natuurlijke processen. En de productie vergt iets meer tijd. Dit verhoogt de kwaliteit van de koffie, wat de smaak ten goede komt. De consequentie is dat biologische koffie een iets hogere prijs heeft dan gewone koffie.

Verschil in cafeïne?

Er wordt soms wel eens gezegd dat biologische koffie minder cafeïne bevat. Hier is geen wetenschappelijk bewijs voor. Het is wel beter voor mens en milieu!